28 februari 2020 Blog

Aan de slag in de IT zonder ICT diploma

Waar de één fris afgestudeerd van zijn of haar HBO opleiding direct start bij de ideale werkgever, heb jij wellicht niet de match met jouw (nieuwe) baan gevonden. Waar de één als een vis in het water aan de slag gaat en zich volledig thuis voelt, kom jij er misschien (na enkele jaren) achter dat de branche waarin je nu werkt, toch niet helemaal bij jou past. Maar wat dan wel?

Omscholing naar IT is hot

Of het nu gaat om een verkeerde studiekeuze, toch nét niet de juiste feeling bij jouw werkzaamheden en/of de branche of omdat je geïnspireerd raakt van de mogelijkheden in de IT: er zijn verschillende redenen waarom je wellicht overweegt om je te laten omscholen naar een IT-functie. De kans is groot dat je die stap wel wil en durft te maken, maar niet weet waar te starten, welke opleidingen je nodig hebt en het lastig lijkt om zonder IT achtergrond een baan in de ICT te vinden.

Zenda helpt je verder!

Bij Zenda Support kijken we niet alleen naar jouw achtergrond, maar vooral naar jouw mogelijkheden, vaardigheden en ontwikkeltraject. Binnen de Zenda Academy bieden wij een scala aan cursussen en trainingen die aansluiten op de praktijk waarin onze IT helden werkzaam zijn. Als jij er voor open staat om jouw carrière om te gooien, dan bieden we jou een gaaf traineeship aan waarin wij jou op diverse vlakken bijscholen.

Elon de Jonge, directeur Zenda Support, legt het je uit: “Vorig jaar hebben wij een aantal dames aangenomen die een HBO studie richting horeca en toerisme hebben gevolgd. Na een aantal jaar kwamen ze erachter dat hun passie ergens anders lag, in de ICT weliswaar. De motivatie en energie van deze dames was dusdanig, dat wij hen de kans hebben geboden om IT trainingen te volgen. Denk daarbij aan Windows 10, ITIL, communicatie- en servicedesktrainingen. Daarna zijn ze bij onze opdrachtgevers gestart om hun kennis te verbreden”.

Wil jij dat ook?

Binnen Zenda hebben wij ontwikkeling centraal staan. Iedere persoon is uniek en daarbij horen andere wensen en ambities. Wij vinden dat jij stap voor stap moet kunnen groeien en niet in één keer alle certificaten en werkzaamheden hoeft te kunnen behalen of uitvoeren. Wij duwen jou niet in een al in beton gegoten ontwikkelpad, maar werken samen met jou aan gelijkmatige groei op het gebied van IT kennis, persoonlijke ontwikkeling, type opdracht en bijbehorende certificering.

We faciliteren jouw talent met het bouwen van een fundering, waar jij de rest van jouw carrière baat bij hebt en wat ervoor zal zorgen dat jij jouw doelen gaat bereiken. Wij bieden je een ontwikkeltraject op maat en zorgen er vooral voor dat jij, ondanks de flinke verandering, happy bent! 😊

Past dat bij jouw wensen en wil je ontdekken wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan gerust contact op met Floris of Melvin via 035 – 539 0957 voor meer informatie of een kop koffie of thee en een vrijblijvende kennismaking. We kijken er naar uit om je te ontmoeten!