27 maart 2020 Nieuws

Interview met Floris Smit

We drinken een (online) kopje koffie met Floris Smit, IT recruiter bij Zenda Support.

Wie is Floris?

Hoi, ik ben Floris, 26 jaar oud en woonachtig in Zeist. Ik woon hier alleen, maar het is altijd wel gezellig gezien mijn vriendin vaak langs komt of familie en vrienden en anders staat Netflix wel aan!

Wat zijn jouw hobby’s?

Voornamelijk Netflixen, ik ben verslaafd aan series! Van een comedy tot horror of actie, van alles vind ik leuk. Naast Netflix heb ik dan ook een Videoland en NPO abonnement, zo hoef ik mij nooit te vervelen. Maar naast het serie kijken vind ik het ook leuk om muziek te volgen via Youtube, daarin luister ik ook naar verschillende genres. Verder geniet ik van tijd spenderen met mijn vriendin, vrienden en familie en fitnessen.

En jouw favoriete sport?

Mijn favoriete sport is fitness. Ik ben ooit begonnen met voetbal en heb daarnaast ook een tijdje aan tafeltennis gedaan. Op een gegeven moment was ik daarop uitgekeken en was ik van plan om naar de Hotelschool te gaan, waardoor het lastig te combineren was. Toen ben ik begonnen met fitness en dat beviel mij erg goed.

Ik vind het heerlijk om zelf te kunnen bepalen of ik zin heb om te sporten (of juist niet). Ik probeer per week gemiddeld 3 keer te gaan. Dit is soms lastig maar lukt redelijk. Al moet ik er wel eerlijk bij zeggen dat ik cardio altijd over sla en alleen kracht training doe. Ook heb ik in mijn huis een kleine sportschool gemaakt, zo kan ik sporten en Netflixen tegelijkertijd!

Zeg, Floris. Heb jij ooit een BN’er ontmoet? Hoe was dat?

Jazeker! Tijdens een stage werkte ik bij een Hotel wat vlak naast het KNVB zat en daardoor zaten er ook vaak voetballers in het hotel. Eén van de vaste gasten was Danny Blind. Natuurlijk heel gaaf!

Maar wat ik ook zeker niet zal vergeten is een avond dat ik naar een club ging waar ik in de club zowel Nicky Romero als Gregor Salto tegen kwam. Het leuke was nog wel dat beiden lekker nuchter waren en een gezellig praatje maakten.

Waar word jij nou echt gelukkig van?

Het is al wel een klein beetje te raden… series kijken! Maar dat is niet het enige. Leuke dingen doen met mijn vriendin of vrienden en lekker eten! Voor spareribs of turkse pizza met döner mag je mij altijd wakker maken, daar kan ik ook echt gelukkig van worden.

Afsluiter: waarom is het zo gaaf om bij Zenda te werken?

De sfeer en de uitdaging die er ligt. Het team bestaat uit erg behulpzame collega’s met een goed gevoel voor humor en er is een lekker informele sfeer. Verder doe je als recruiter niet alleen recruitment, zo leer ik ook van alles over sales of field management. Ook spreek ik de sollicitanten die ik aanneem nog regelmatig en kan ik goed met ze lachen op een uitje. Zo kan ik op een persoonlijke wijze mijn werk doen (toch die hospitality roots)!

Ben jij benieuwd naar de gezichten achter Zenda Support? Blijf ons dan volgen via Facebook, Instagram en/of LinkedIn!