23 september 2020 Blog

Laat je omscholen naar een IT functie voor een vernieuwende stap in jouw carrière

Wanneer je start met een nieuwe studie ga je er vol overgave voor. Maar wat doe je als blijkt dat jouw opleiding toch niet past bij de uiteindelijke functie die je graag wilt uitvoeren? Het kan natuurlijk voorkomen dat jij niet helemaal op je plek zit in je huidige functie of dat je al gauw merkt dat jouw werkzaamheden toch anders zijn dan je van te voren verwacht had. Als dat voor jou herkenbaar is, is de kans groot dat je rondloopt met de vraag wat je te doen staat.

Wat nu?

Misschien ben je al eens van werkgever geswitched om te kijken of dat helpt of heb je met een loopbaancoach gesproken over jouw mogelijkheden. Als je twijfelt over het vervolg van jouw carrière, helpen wij je graag verder. Wanneer je namelijk merkt dat jouw interesse (of zelfs passie) voor ICT steeds vaker ter sprake komt, ben je bij Zenda Support aan het juiste adres!

Aan de slag in de IT zonder ICT diploma

Of het nu gaat om een verkeerde studiekeuze, toch nét niet de juiste feeling bij jouw werkzaamheden of omdat je geïnspireerd raakt van de mogelijkheden in de IT: er zijn verschillende redenen waarom je wellicht overweegt om je te laten omscholen naar een IT-functie. De kans is dan ook groot dat je die stap wel wil en durft te maken, maar niet weet waar te starten, welke opleidingen je nodig hebt en het je lastig lijkt om zonder IT achtergrond een baan in de ICT te vinden.

Bij Zenda kijken wij vooral naar de mogelijkheden en gaan we graag samen met jou aan de slag om jouw omscholing naar de IT branche te realiseren! Dat doen we wanneer jij minimaal een HBO opleiding hebt afgerond en aantoonbaar affiniteit hebt met ICT. Dat klinkt misschien als weinig voorwaarden vanaf jouw kant, en heel eerlijk? Dat is ook zo! 😉

Een combinatie van praktijk en theorie

Samen met jou gaan we aan de slag om jouw huidige CV om te zetten naar een tof Zenda Support CV. Dat zorgt ervoor dat onze accountmanagers voor jou op zoek kunnen gaan naar jouw eerste leuke opdracht waar je de kans krijgt om werkervaring op te doen en jezelf verder te ontwikkelen. In de tussentijd volg je onder begeleiding van onze Career Manager Melvin diverse trainingen omtrent communicatieve vaardigheden en bepalen we samen met jou een persoonlijk ontwikkelplan. Ook bespreken we welke richting jij op wil en waar jouw interesse ligt. Vervolgens starten we met het uitbreiden van jouw basiskennis aan de hand van ITIL 4 Foundation, Azure en Windows 10 certificeringen. In overleg kiezen we eventueel nog voor een deeltijd studie, aangepast op jouw wensen en leertraject.

Jouw eerste werkervaring

Zodra onze accountmanagers een passende opdrachtgever voor jou hebben gevonden, is het tijd om kennis te maken! Jouw eerste werkervaring is veelal een functie op de servicedesk of tijdens een migratie project. Omdat we ons goed kunnen voorstellen dat deze nieuwe functie even flink wennen is, begeleiden we jou tijdens dit traject intensief en in samenspraak met jouw nieuwe opdrachtgever. In de tussentijd maakt Melvin ieder kwartaal een één-op-één afspraak met je om jouw persoonlijke leertraject niet uit het oog te verliezen. Zo houden we samen scherp wat jouw doelen op de lange termijn zijn en zorgen we in een continue proces dat je jouw doelen ook daadwerkelijk behaald!

Wil jij dat ook?

Binnen Zenda hebben wij ontwikkeling centraal staan. Iedere persoon is uniek en daarbij horen andere wensen en ambities. Wij vinden dat je stap voor stap moet kunnen groeien. Wij duwen jou niet in een al in beton gegoten ontwikkelpad, maar werken samen met jou aan gelijkmatige groei op het gebied van IT kennis, persoonlijke ontwikkeling, type opdracht en bijbehorende certificering. We faciliteren jouw talent met het bouwen van een fundering, waar je de rest van jouw carrière baat bij hebt en wat ervoor zal zorgen dat jij jouw doelen gaat bereiken. Wij zorgen er vooral voor dat jij, ondanks de flinke verandering, happy bent! 😊

Ben jij toe aan een (ver)nieuwe(nde) stap in jouw carrière en wil je ontdekken wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan gerust contact op met Floris via 035 – 539 0957. We kijken er naar uit om je te ontmoeten!